Sobota, 17 června 2023
  9 Odpovědi
  5.7 tis. Návštěv
0
Hlasy
Zrušit
Při každé změně, kterou jsem provedl v jakékoli buňce, dostávám toto pole s heslem. Nikdy jsem nenastavoval heslo. Mohu kliknout na Storno, pak se objeví dialogové okno s chybou kompilace VB, kliknu na OK, zmizí a změna je provedena. To se děje v naprosto náhodných časech. Budu pracovat v dokumentu, měnit buňky bez problémů, pak mi najednou další změna, kterou udělám, dá toto pole s heslem.
Přílohy (2)
10 měsíci
·
#3561
0
Hlasy
Zrušit
Ahoj,

Je nám líto, že se dozvídám o nepříjemnostech, které máte. Zdá se neobvyklé, že se s tímto problémem setkáváte bez nastavení hesla. Můžeme však zkusit několik kroků pro odstraňování problémů, abychom to vyřešili za vás.

Nejprve doporučuji přeinstalovat Kutools pro Excel. Někdy může přeinstalace softwaru pomoci vyřešit neočekávané problémy, jako je tento.

Pokud problém přetrvává i po přeinstalaci, zvažte zaslání hlášení o chybě kliknutím Pomoc > Centrum nastavení > Chyba při odeslání na kartě Kutools.
chybové odeslání.png

Ještě jednou se omlouváme za způsobené nepříjemnosti a uděláme vše pro to, abychom vám pomohli tento problém vyřešit. Máte-li další dotazy nebo obavy, dejte nám vědět.

Amanda
10 měsíci
·
#3563
0
Hlasy
Zrušit
Děkujeme @thoffman223 za nahlášení tohoto problému.

Mám stejný problém, který se sporadicky vyskytuje v "Kutools pro Excel" verze 27.00.181 na Windows 10 22H2, OS Build 19045.3086, v Microsoft Excel pro Microsoft 365 MSO (verze 2305 Build 16.0.16501.20074)

Přeinstalace "Kutools for Excel" nepomáhá (vyzkoušeno dvakrát).

Dosavadní postřehy:
1. Zdá se, že se nejčastěji vyskytuje při prvním spuštění aplikace Excel po restartování počítače.
2. Nezáleží na tom, jaký formát má pole, které upravuji.
3. Nezáleží na tom, jak pole po úpravě opustím; [Enter], [Tab].
4. V době zveřejnění tohoto příspěvku stále běží "Trial".
10 měsíci
·
#3564
1
Hlasy
Zrušit
Děkujeme @thoffman223 za nahlášení tohoto problému.

Mám stejný problém, který se sporadicky vyskytuje v "Kutools pro Excel" verze 27.00.181 na Windows 10 22H2, OS Build 19045.3086, v Microsoft Excel pro Microsoft 365 MSO (verze 2305 Build 16.0.16501.20074)

Přeinstalace "Kutools for Excel" nepomáhá (vyzkoušeno dvakrát).

Dosavadní postřehy:
1. Zdá se, že se nejčastěji vyskytuje při prvním spuštění aplikace Excel po restartování počítače.
2. Nezáleží na tom, jaký formát má pole, které upravuji.
3. Nezáleží na tom, jak pole po úpravě opustím; [Enter], [Tab].
4. V době zveřejnění tohoto příspěvku stále běží "Trial".
Ahoj,

Děkujeme vám za vaši reakci. Zkuste prosím aktivovat kompatibilní režim kliknutím Pomoc > Centrum nastavení a výběr Enbale kompatibilní režim.
kompatibilní.png

Pokud problém přetrvává i po přeinstalaci, na kartě Kutools nám kliknutím zašlete chybové hlášení Pomoc > Centrum nastavení > Chyba při odeslání.
Díky předem.

Amanda
Přílohy (1)
10 měsíci
·
#3565
0
Hlasy
Zrušit
Při každé změně, kterou jsem provedl v jakékoli buňce, dostávám toto pole s heslem. Nikdy jsem nenastavoval heslo. Mohu kliknout na Storno, pak se objeví dialogové okno s chybou kompilace VB, kliknu na OK, zmizí a změna je provedena. To se děje v naprosto náhodných časech. Budu pracovat v dokumentu, měnit buňky bez problémů, pak mi najednou další změna, kterou udělám, dá toto pole s heslem.

Zkuste prosím aktivovat kompatibilní režim kliknutím Pomoc > Centrum nastavení a výběr Enbale kompatibilní režim.

Amanda
10 měsíci
·
#3566
0
Hlasy
Zrušit
Děkujeme @thoffman223 za nahlášení tohoto problému.

Mám stejný problém, který se sporadicky vyskytuje v "Kutools pro Excel" verze 27.00.181 na Windows 10 22H2, OS Build 19045.3086, v Microsoft Excel pro Microsoft 365 MSO (verze 2305 Build 16.0.16501.20074)

Přeinstalace "Kutools for Excel" nepomáhá (vyzkoušeno dvakrát).

Dosavadní postřehy:
1. Zdá se, že se nejčastěji vyskytuje při prvním spuštění aplikace Excel po restartování počítače.
2. Nezáleží na tom, jaký formát má pole, které upravuji.
3. Nezáleží na tom, jak pole po úpravě opustím; [Enter], [Tab].
4. V době zveřejnění tohoto příspěvku stále běží "Trial".
Ahoj,

Děkujeme vám za vaši reakci. Zkuste prosím aktivovat kompatibilní režim kliknutím Pomoc > Centrum nastavení a výběr Enbale kompatibilní režim.
[příloha]kompatibilní.png[/příloha]

Pokud problém přetrvává i po přeinstalaci, na kartě Kutools nám kliknutím zašlete chybové hlášení Pomoc > Centrum nastavení > Chyba při odeslání.
Díky předem.

Amanda


Děkuji @Amanda.
Nyní jsem podle vašeho návrhu vybral „Povolit kompatibilní režim“, restartoval jsem (po „Restartujte Excel, aby se změny projevily“) a poté jsem ověřil, že je nastavení aktivní (vybrané).
V případě, že by se problém měl opakovat, budu se řídit vaším návrhem a nahlásit je prostřednictvím „chybového odeslání“.
V případě, že by se problém neměl opakovat (během následujících pár dnů), dám vám vědět v tomto příspěvku.
10 měsíci
·
#3571
0
Hlasy
Zrušit
Ahoj Skutools,

Děkujeme, že jste nás informovali o krocích, které jste podnikli k vyřešení problému.

Pokud narazíte na další potíže, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu, abychom vám pomohli.

Amanda
9 měsíci
·
#3572
0
Hlasy
Zrušit
Děkujeme @thoffman223 za nahlášení tohoto problému.

Mám stejný problém, který se sporadicky vyskytuje v "Kutools pro Excel" verze 27.00.181 na Windows 10 22H2, OS Build 19045.3086, v Microsoft Excel pro Microsoft 365 MSO (verze 2305 Build 16.0.16501.20074)

Přeinstalace "Kutools for Excel" nepomáhá (vyzkoušeno dvakrát).

Dosavadní postřehy:
1. Zdá se, že se nejčastěji vyskytuje při prvním spuštění aplikace Excel po restartování počítače.
2. Nezáleží na tom, jaký formát má pole, které upravuji.
3. Nezáleží na tom, jak pole po úpravě opustím; [Enter], [Tab].
4. V době zveřejnění tohoto příspěvku stále běží "Trial".
Ahoj,

Děkujeme vám za vaši reakci. Zkuste prosím aktivovat kompatibilní režim kliknutím Pomoc > Centrum nastavení a výběr Enbale kompatibilní režim.
[příloha]kompatibilní.png[/příloha]

Pokud problém přetrvává i po přeinstalaci, na kartě Kutools nám kliknutím zašlete chybové hlášení Pomoc > Centrum nastavení > Chyba při odeslání.
Díky předem.

Amanda


Děkuji @Amanda.
Nyní jsem podle vašeho návrhu vybral „Povolit kompatibilní režim“, restartoval jsem (po „Restartujte Excel, aby se změny projevily“) a poté jsem ověřil, že je nastavení aktivní (vybrané).
V případě, že by se problém měl opakovat, budu se řídit vaším návrhem a nahlásit je prostřednictvím „chybového odeslání“.
V případě, že by se problém neměl opakovat (během následujících pár dnů), dám vám vědět v tomto příspěvku.


*** Aktualizace 2023. 06. 27: ***
Od použití řešení „Povolit kompatibilní režim“ 2023-06-21 jsem problém nezjistil.

I když se zdá, že toto řešení funguje, zajímalo by mě, jaká funkčnost je omezena použitím „kompatibilního režimu“.
Mohl bys prosím osvětlit?
9 měsíci
·
#3574
0
Hlasy
Zrušit
Ahoj,

Děkujeme, že jste nás informovali o situaci. Jsme rádi, že slyšíme tuto zprávu!

Pokud jde o váš dotaz na funkčnost sníženou používáním „kompatibilního režimu“, rádi bychom vás ubezpečili, že povolení kompatibilního režimu nemá vliv na funkčnost softwaru. Je navržen tak, aby zlepšil kompatibilitu softwaru nebo určitých funkcí, které nemusí být v určitých prostředích plně podporovány.

Máte-li jakékoli další dotazy nebo obavy, neváhejte a dejte nám vědět. Jsme tu, abychom vám pomohli.

Amanda
4 měsíci
·
#8503
0
Hlasy
Zrušit
Díky za radu, zkusím to, jak jsi řekl, a pokud budu mít nějaký problém, zeptám se založením vlastního vlákna.
  • Stránka:
  • 1
Na tento příspěvek zatím nebyly učiněny žádné odpovědi.